Lányból nővé, nőből anyává, anyából nővé...


Párkapcsolatunkért tenni...

                                                        ... avagy működik, ha működtetjük...

 

Tájékoztató est havonta egyszer. 

Legközelebi alkalom: 2014. június 2. 19.00-21.00-ig

(18.30-tól lehet érkezni, 19.00 órakor pontosan kezdünk.)

 

Kislány koromban legfőképpen az volt a vágyam, hogy egyszer majd menyasszony legyek. Gyönyörű szép ara, hosszú, habos hófehér ruhában, ragyogva, felhőkön sétálva. Aztán lettem. Nem tegnap volt. A képen persze nem én vagyok. Sok víz lefolyt azóta a Dunán. 

 

 

Saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy együtt élni valakivel, vele mindeneken keresztül közösen terveket szőni, döntéseket hozni, cselekedni abszolút rögös út. Sehol nem tanították. Otthon, a tágabb családban és még a baráti körben sem találtam épkézláb, egészséges, követendő, igaz és hiteles mintákat.

 

 

Tapasztalati utamat megkoronázandó végeztem el a házassági tanácsadó képzést a Prepare Enrich hivatalos tanácsadói rendszerben, ahol a központi célkitűzés az, hogy minél több házasságot/családot megmentsünk. 

 

 

 

 

A párkapcsolat működtetéséhez ez a mesternégyes szükséges: 

- Elhatározás

- Tudás

- Támogatás

- Tenni minden nap a kapcsolatért, az elhatározás jegyében, a tudás bölcs felhasználásával, a támogatás szelét meglovagolva

 

Mottó: Nem az esküvőre kell felkészülni...

 

Az elhatározás egyértelmű. A tudást honnan lehet megszerezni?

Kitől lehetne ezen tudás szellemében érkező támogatáshoz hozzáférkőzni?

Tenni tudatosan és bölcsen márpediglen a tudásanyag tükrében érdemes. Közben pedig nem szabad figyelembe venni a huhogókat, akik mindig mindenhez értenek, és jogot formálnak arra, hogy más emberek dolgába rendre beleszóljanak, azt a legnagyobb jóindulattal mérgezzék. 

 

A párkapcsolatnak működtetési területei, régói vannak. Hazánkban a kapcsolatok nagy része a kommunikációs hiányosságok, a konfliktuskezelés helytelen technikái miatt és a pénzkezelési problémák miatt töretnek kerékbe. Nem véletlenül. Aztán persze a szenvedélybetegségek, és a származási családból beégett negatív családműködtetési minták is erősen képviseltetik magukat. Az egyén szintjén kötődési nehézségek, önbizalom hiány, alacsony asszertivitási készség akadályozhatják a megvalósulást. 

 

A családszerkezeti változásokat sokan nem tudják akadálymentesíteni. Összeköltözés, együttélés több generációval, albérlet, babaérkezés, munkahelyi váltás, munkanélküliség, újabb iskola elvégzése, költözés, karrier építés... mind-mind értékelhető kihívásként és egyben krízis helyzetként is.

 

 

Ha megtisztelsz jelenléteddel:

- meghallgathatsz/megtekinthetsz egy történelmi, kulturális áttekintést a párkapcsolat/házasság/család jelenének kialakulásáról

- mesélek a kapcsolat működési, illetve működtetési területeiről

- beszélgetünk arról, vajon hogyan lehet megállapítani egy kapcsolatról, hogy megérett-e a válásra, avagy bőven lehetne még segíteni rajta

 

Ha megérintődtél az elhangzottak által, és azt érzed, pároddal szívesen nekivágnátok egy nagy rendberakásnak, akkor erre is van lehetőség: https://www.asszonytars.com/parkapcsolati-mediacio/

 

 

Részvételi díj: 1500 Ft/fő, 2 000 Ft/pár

 

Várlak szeretettel: Meső

 


Esemény regisztráció

Kérjük, add meg az alábbi információt.